• 1403/03/06 - 09:42
  • - تعداد بازدید: 194
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تورم مواد غذایی به دلیل افزایش تولید و مدیریت عرضه به کمترین رقم در ۴ سال اخیر رسید

 

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران در اردیبهشت امسال متوسط افزایش قیمت مواد غذایی نسبت به اردیبهشت سال گذشته (تورم نقطه به نقطه) به ۲۲.۷ درصد رسید که تقریبا در ۴ سال اخیر کمترین رقم است.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهادکشاورزی، این موفقیت به دلیل افزایش تولید و مدیریت عرضه بوده، به عنوان مثال نه‌تنها نیاز بازار در گروه پروتئین مرغ و تخم‌مرغ کاملا تأمین شده که جمهوری اسلامی ایران اکنون روزانه بالغ بر ۱۰۰۰ تن صادر کننده این محصولات است.

برپایه این گزارش، سال گذشته تولید گندم نیز به رقم 13 میلیون و 500 هزار تن رسید که بیش از ۴ میلیون تن بیشتر از سال ۱۴۰۱ بود و این افزایش تولید در سال جاری نیز محقق خواهد شد.

همچنین سال گذشته میزان صادرات انواع محصولات کشاورزی در مقایسه با سال ماقبل با افزایش بیش از یک میلیارد دلاری، به 6.2 میلیارد دلار رسید، از طرفی میزان واردات محصولات کشاورزی نیز بیش از یک میلیارد دلار کاهش یافت و منجر شد که در سال ۱۴۰۲، تراز تجاری بخش کشاورزی بیش از ۲ میلیارد دلار بهبود یابد که یقینا باعث رشد اقتصادی این بخش در سطح ملی شده است.

برپایه ارزیابی‌ها، توزیع موثر و مفید نهاده‌ها، ترویج و آموزش بهره‌برداران، برنامه‌ریزی قابل رصد و پیگیری در حوزه کشاورزی حاکم و سبب کاهش تورم در بخش تولید مواد غذایی شده است.

با توجه به سیاست رسمی دولت سیزدهم مبنی بر اقتصاد مردم‌پایه که از سوی شهید آیت‌الله رئیسی ابلاغ شده بود، نقش وزارت جهادکشاورزی نیز حمایتی، پشتیبانی کارها و رفع موانع از تولید بوده که سبب افزایش چشمگیر تولید مواد غذایی شده است.

از سوی دیگر بر اساس وزن‌های سبد کالا و خدمات مصرفی خانوار، نزدیک به ۷۱ درصد از کالا و خدمات مصرفی مردم معاف از مالیات بر ارزش افزوده هستند.

 

 

  • گروه خبری : اخبار روز
  • کد خبر : 176994
مجید زندی
خبرنگار

مجید زندی